Fogászati kezeléseink

Szájüregi rákszűrés

Egy alapos fogászati vizsgálat során a szájüregi rákos megbetegedések zöme felismerhető. A rendszeres szájüregi rákszűrés alapvető a különböző elváltozások még gyógyítható stádiumban való felismerésében. Különösen fontos ez a szervezet olyan megbetegedéseinek korai észrevételében, melyeknél az első tünet a szájüregben jelenik meg. Az időben felismert és kezelésbe vett szájüregi daganatok többsége gyógyítható. Sokszor tüneteket, fájdalmat nem okoznak, ezért is hangsúlyozandó a rendszeres fogorvosi kontrollvizsgálat jelentősége.

Kép

Tömések

A hagyományos amalgámtömésekkel szemben előnyben részesítjük a fehér, esztétikus töméseket. Az esztétikus tömés a fog színével megegyező tömést jelenti. Rendelőnkben a legújabb 6. és 7. generációs esztétikus tömőanyagokat alkalmazzuk, melyek mind esztétikailag, mind funkciójukat tekintve kiváló, tartós tömések elkészítését eredményezik. Nagy előnye a kompozit tömőanyagoknak, hogy a tömés elkészítése során elegendő csak a szuvas rész eltávolítása, tehát az esztétikus tömések elkészítése nem jár ép foganyag vesztéssel.

Kép

Inlay-ek és inlay elhorganyzású hidak

A töméseknél tartósabb, nagyobb funkcionális értékű inlay-ek, visszaállítják a fogak eredeti anatómiai formáját. Ezek a fogba becementezett betétek a fogtechnikai laborban készülnek, aranyból, porcelánból vagy kerámiával leplezett aranyötvözetből. Inlay elhorgonyzású hidak esetében nem szükséges a foghiánnyal szomszédos fogakat koronához lecsiszolni, hanem ezekbe a pillérfogakba készített speciális tömések, azaz inlay-k tartják meg a pótfogat. Így szinte nem jár ép foganyag feláldozásával az eltávolított fog pótlása.

Kép

Szájhigiénés kezelések

Fogaink szépsége és egészsége érdekében többre van szükség rendszeres és alapos fogmosásnál és fogselyem használatánál. A fognyaki érzékenységet és fogszuvasodási hajlamot fluoridos iontoforézises kezeléssel csökkentjük, mely során az aktív fluorid a fog mélyebb rétegeibe is bejut. A világszerte népbetegségnek számító fogágybetegséget komplexen kezeljük: ultrahang és mély kürettázs elvégzésével távolítjuk el a fogkövet, majd a professzionális fogtisztítást airflow-val és gondos polírozással fejezzük be.

Kép

Fogfehérítés

Rendelőnkben teljes fogívre, vagy csak szóló fogakra kiterjedő látványos és tartós fogfehérítésre van lehetősége kedves pácienseinknek. Amennyiben szeretne újra bátran és magabiztosan mosolyogni, próbálja ki egyszerű, gyors és látványos megoldást nyújtó fogfehérítési eljárásunkat. A szakembereink által alkalmazott fogfehérítési technológia rendkívül hatékony, teljes mértékben veszélytelen és semmilyen mellékhatással nem jár. Maximális biztonsággal alkalmazható mivel nem károsítja a fogzománcot.

Kép

Fogékszerek

Pácienseink körében egyre fokozódik az igény a rendkívül divatos fogékszerek iránt. A fogékszert - melynek formája és mérete ízlés szerint választható - valamelyik tetszés szerinti fog felszínére ragasztjuk fel, olyan módszerrel, hogy szükség esetén a fogzománc sérülése nélkül, maradéktalanul könnyen el tudjuk távolítani vagy le tudjuk cserélni. A fogékszer tehát nem károsítja a fogakat és bármikor eltávolítható. Egyszerű, gyors és nagyon trendi megoldás mindenki számára, aki a mosolyát még szebbé és még csábítóbbá szeretné varázsolni.

Kép

Implantáció

A fogászati implantációval, - azaz a biokompatibilis titán implantátumok állcsontba való beültetésével - egy modernebb, magasabb szintű fogpótlási lehetőséget is kínálunk pácienseinknek. A fogászati implantáció ma már rutinszerű eljárásnak számít, köszönhetően a beültetésre kerülő anyagok kitűnő minőségének és a kifinomult műtéti technikának. Azok számára, akik elvesztették fogaikat nemcsak a rágás jelent nehézséget, hanem a felszabadult mosolygás hiánya is. A hagyományos fogpótlási módszerek nem mindenki számára jelentenek kompromisszumok nélküli megoldást, ezért ezen pácienseink számára a maximális kényelmet, kiváló funkcionalitást és tökéletes esztétikai élményt jelentő implantátumos fogpótlási eljárást javasoljuk.

Kép

Gyermek és felnőttkori fogszabályozás

A fogazati és állcsont rendellenességeket a legújabb szemlélet szerint kialakított fogszabályozó és állcsont ortopédiai készülékekkel kezeljük. Elsők között használjuk bizonyos esetekben az amerikai láthatatlan, belső minimál fogszabályozási módszert. A legmodernebb fogszabályozó készülékeknek és eljárásoknak valamint specialistáink kiemelkedő szakmai tapasztalatának köszönhetően a torlódott, ferde, kiálló fogak szabályos ívbe rendezése nemcsak a tinik, hanem a felnőtt korosztály számára is megoldást jelent.

Kép

Gyermekfogászat

A gyermekfogászat a fogorvoslás egy külön komplex területe, melynek jelentősége sokkal nagyobb, mint azt sok szülő gondolná. Ezért nagyon fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a fogak felnőttkori egészsége és az egyén fogorvosi kezelésekhez való viszonyulása a már gyermekkorban elkezdett helyes kezelésen és az első fogászati élményen, emléken múlik. Érdemes időben elkezdeni gyermekünkkel a fogászat látogatását, még akkor is ha nincsenek problémák. Nyugodt környezetben, barátságos, türelmes és a legkisebbek kezelésében jártas szakembereink e szemlélet elvárásainak megfelelően kezelik legifjabb "kis betegeinket".

Kép

Extra szolgáltatás

A hagyományos amalgámtömésekkel szemben előnyben részesítjük a fehér, esztétikus töméseket. Az esztétikus tömés a fog színével megegyező tömést jelenti. Rendelőnkben a legújabb 6. és 7. generációs esztétikus tömőanyagokat alkalmazzuk, melyek mind esztétikailag, mind funkciójukat tekintve kiváló, tartós tömések elkészítését eredményezik. Nagy előnye a kompozit tömőanyagoknak, hogy a tömés elkészítése során elegendő csak a szuvas rész eltávolítása, tehát az esztétikus tömések elkészítése nem jár ép foganyag vesztéssel. Azoknak a pácienseknek akik igénylik, lehetőséget biztosítunk, hogy komplett fogászati restaurációt a lehető legkevesebb alkalommal és legrövidebb idő alatt végezzük el.

Kép